Alles over hagelnetten boven auto`s op wagenparken in Nederland


Als wagenparkbeheerder weet je hoe belangrijk het is om schade te voorkomen. Schade door weersomstandigheden, zoals hagel. Eén van de manieren om hagelschade tegen te gaan op wagenparken zijn hagelnetten. Alleen wat kosten hagelnetten op wagenparken? Welke problemen brengen hagelnetten met zich mee? Zijn er ook eventuele voordelen die hagelnetoverkappingen bieden? Welke alternatieven kan ik kiezen? Allemaal vragen die in dit blog beantwoord worden.

Wat zijn de kosten van hagelnetten op wagenparken?

De gemiddelde investering voor een auto-overkapping met hagelnetten voor 100 voertuigen ligt tussen de € 900,- en € 1.200,- per auto. 

Om deze vraag nog eerlijk te beantwoorden zijn er parameters nodig. Dit omdat elk wagenpark anders is. Welke factoren hebben invloed op de prijs van een auto-overkapping met hagelnetten? Hieronder een aantal belangrijke factoren.

 • Oppervlakte

Hoe groter de oppervlakte, hoe gunstiger het is voor de prijs. Dit komt doordat de afankering (de kracht van het systeem) het duurste is. De afankering zit aan het einde van elke parkeerstrook. Dus hoe groter het wagenpark, hoe beter de verhoudingen.

 • Hoogte

Afhankelijk van de hoogte van de voertuigen onder de auto-overkapping. Met bedrijfsbussen of campers wordt de overkapping hoger uitgevoerd. Dan zijn er meer materialen nodig.

Wat zijn de problemen met hagelnetten op wagenparken?

Hagelnetten zijn effectief om hagelschade aan voertuigen te voorkomen. Alleen wat zijn de problemen met hagelnetten op wagenparken? 

 • Bereikbaarheid op het wagenpark

Eén van de grootste problemen is de bereikbaarheid op het wagenpark. Een sterke constructie is nodig. Er moet plek zijn voor ankers en bogen die in de grond worden geplaatst. Wagenparken met hagelnetten is minder flexibel. En voor bestuurders van de voertuigen wordt de zichtbaarheid verminderd.

 • Onderhoud aan de overkapping

Een ander probleem is dat hagelnetten ook onderhouden moeten worden. Beschadigingen of gaten in het hagelnet resulteren in schade aan voertuigen. De hagelnetten moeten dus regelmatig gecontroleerd worden en onderhouden.

 • Kosten van een auto-overkapping

De gemiddelde investering voor een auto-overkapping met hagelnetten is tussen de € 350,- en € 450,- per auto. Dit bedrag is exclusief de aanleg van het systeem. Hagelnetten zijn dus geen kleine investering. Voor sommige wagenparken kan de prijs per auto te hoog zijn.

Hagelnetten op wagenpark met auto`s bij Auto Kallen

Wat zijn de voordelen van een hagelnetoverkapping op een wagenpark?

Een hagelnetoverkapping boven auto`s biedt ook voordelen voor beheerders van wagenparken.

 • Bescherming tegen hagelschade

Hagelstenen veroorzaken veel schade aan voertuigen. Deuken en krassen op het dak en de motorkap. Een auto-overkapping met hagelnet voorkomt schade. De levensduur van de voertuigen wordt verlengd en de waarde behouden. 

 • Kosten besparen op reparaties

Reparaties aan voertuigen door hagelschade kunnen duur zijn. Met een hagelnetoverkapping worden er geen onnodige kosten gemaakt aan reparaties en onderhoud.

 • Uitstraling wagenpark

Een auto-overkapping met hagelnetten geeft een positief beeld aan klanten. Klanten zien dat er extra zorg wordt gegeven aan de voertuigen. Klanten verwachten dat hun voertuigen in perfecte staat worden afgeleverd. Als klanten ontdekken dat hun nieuwe voertuig beschadigd is door hagel. Kan dit leiden tot ontevredenheid en negatieve reviews. Met een hagelnetoverkapping kan je klanten geruststellen. Jij doet alles wat in je vermogen ligt om hun voertuig te beschermen.

 • Verzekeringskosten

Als een wagenpark beschadigd raakt door hagel, kan dit leiden tot hogere verzekeringskosten. Het investeren in een hagelnetoverkapping verlaagt de premie. Ook verdwijnt het eigen risico bij hagelschade. Er zijn verzekeraars die hagelnetten op wagenparken adviseren. Dit omdat zij dan ook minder geld hoeven uit te keren bij hagelschade. En hun klanten maandelijks minder premie betalen.

 • Concurrentievoordeel

Met een auto-overkapping onderscheid jij je van concurrenten. Ook geef jij potentiële afnemers een extra reden geven om bij je bedrijf te kopen.

Jan van den Heuvel over auto-overkapping met hagelnetten bij Van Den Heuvel Automotive in Roosendaal.

Welke alternatieven zijn er om hagelschade op wagenparken te voorkomen?

Er zijn verschillende oplossingen om hagelschade op wagenparken te voorkomen. Naast hagelnetten zijn er bijvoorbeeld ook hagelkussens of hagelbeschermingsmatten. Deze oplossingen bieden flexibiliteit en verminderen het risico op beschadiging. Wat zijn de beste alternatieven voor hagelnetten op wagenparken?

 • Showroom

Voertuigen in een showroom zijn het beste beschermd tegen hagel. Geen hagelbui kan de voertuigen beschadigen. En geen regenbui kan de voertuigen bevuilen. Een grote showroom is niet in alle gevallen mogelijk. Kies dan voor een overdekt buitenterrein.

 • Verzekering

Voertuigen op wagenparken zijn te verzekeren tegen hagelschade. In het geval van schade betaalt de afnemer een gedeelte eigen risico. En betaalt de verzekeringsmaatschappij de schade. De MS Amlin Garageverzekering is daar een voorbeeld van. Alleen er zijn meer maatschappijen die verzekeringen aanbieden met hagelpreventie.

MS Amlin garageverzekering met hagelnetten

Wie zijn de beste hagelnet leveranciers voor wagenparken in Nederland?

Elk jaar ontmoeten wij bij FruitSecurity Holland geïnteresseerden in hagelnetsystemen. Wij houden van open en eerlijk zijn over de concurrentie. En daarom willen wij iedereen zo goed mogelijk informeren.

Hier is een lijst met hagelnet leveranciers die hagelnetten aanbieden op wagenparken:

 • Hermens Fruitsystems

Hermens Fruitsystems is een hagelnetbouwer uit Limburg (Beek). Hermens beschikt over tal van overkappingsoplossingen. Zij leveren maatwerk systemen die aansluiten bij de situatie.

 • APS Holland

APS Holland bedenkt en levert automatische hagelnet systemen boven auto`s. Onder de automatische hagelnetten zijn auto`s goed beschermd tegen hagel. Ook kan de eindgebruiker zelf kiezen wanneer hij de hagelnetten sluit of weer opent.

 • VDSTEENXXL

VDSTEENXXL uit Valkenswaard (Noord-Brabant) levert hagelnetten om voertuigen te beschermen tegen hagel. Het gaat hier niet om complete systemen, maar vooral om de netten voor een systeem.

 • Duranet

Duranet uit Oostende (België) levert kleinmazige hagelnetten voor de automotivebranche. Hagelnetten en ophangtoebehoren zodat auto`s beschermd zijn tegen hagelschade.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!