hagelnetten boven auto

Alles wat je moet weten voor aankoop: Turtle auto-overkapping met hagelnet


Jij bent van een plan een Turtle systeem aan te schaffen. Dit doe je om jouw bedrijf onafhankelijk van verzekeraars te maken. Om je handelsvoorraad te beschermen. En omdat jij het niet kan permitteren om voertuigen later uit te leveren.

Het laatste wat je dan wil zijn onverwachte problemen of het spreekwoordelijke ‘addertje onder het gras’. In deze blog lees je alles wat jij moet weten over auto-overkappingen.

Winterstand

Auto-overkappingen zijn nooit ontworpen om sneeuw te dragen. Hagelstenen ‘rollen’ door het ronde design van de overkapping. Sneeuw blijft liggen op de overkapping. Sneeuw is veel zwaarder dan hagel. Hierdoor moet het hagelnet in de winter worden opgerold.

Het oprollen van het hagelnet kan zelf uitgevoerd worden. Dit is vrij eenvoudig en kost niet veel tijd. Alleen houd hier wel rekening mee bij de aanschaf van een auto-overkapping. Je kan het in winterstand brengen van het systeem ook uitbesteden.

hagelnet in winterpositie

Onderhoud aan een auto-overkapping

Net als voertuigen, moet de Turtle overkapping onderhouden worden. Bij de Turtle auto-overkapping is dit minimaal. Denk hierbij aan het aanspannen van de constructiedraden. Deze werkzaamheden kan je zelf uitvoeren. Ook kan je het onderhoud geheel uitbesteden aan ons.

Wanneer moet er gespannen worden? Ons advies is om ieder jaar de draden te controleren. Zolang de draden strak staan is op spanning brengen niet nodig.

Het hagelnet moet elke 10 jaar vervangen worden. Het hagelnet kan er dan nog goed uit zien. Alleen het hagelnet moet wel vervangen worden. Je moet er namelijk van op aan kunnen dat jouw voertuigen beschermd zijn in het geval van hagel.

Vergunning voor auto-overkapping

Een auto-overkapping met hagelnet voor auto’s is vaak vergunningsvrij. Toch is het altijd verstandig om in gesprek te gaan met je gemeente over de mogelijkheden. CarProtection Holland heeft veel ervaring met allerlei gemeentes, en helpt graag in dit proces. In de meeste gevallen wil de gemeente vooral weten wat er komt te staan, hoe hoog het wordt en hoe het eruit komt te zien in de omgeving.

Gebruik van de Turtle auto-overkapping

Hagelnet overkappingen worden in verschillende hoogtes en uitvoeringen gebouwd. In het meest standaard geval zit het hagelnet tot 30 cm boven de grond. Het hagelnet is eenvoudig omhoog vast te zetten om voertuigen in en uit de overkapping te rijden. (Poorten zijn ook mogelijk, daarover straks meer.)

Elastiekverbinding hagelnet

Verzekeraars over auto-overkapping met hagelnet

Verzekeraars geven korting op premie en verlagen het eigen risico. Dat is logisch want er kan op het gebied van extreem weer weinig meer fout gaan.

Aan de andere kant zijn er steeds meer verzekeraars die de premie en het eigen risico per voertuig laten stijgen als je geen auto-overkapping met hagelnetten neemt. Auto-overkappingen brengen dus een nieuwe uitdaging of oplossing voor de automotive-ondernemer.

(Kijk hier wat MS Amlin zegt over hagelnet-overkappingen)

Bescherming tegen hagel en…

Auto-overkappingen met hagelnetten beschermen tegen hagel en extreme regenbuien. Maar ook tegen vogels, insecten en de zon.

Vogels en insecten hebben (bijna) geen toegang tot de voertuigen. Hierdoor blijven de voertuigen schoner, wat zorgt voor minder poetskosten.

Ook de mogelijke UV-schade wordt verminderd. De zwarte hagelnetten nemen de zonnestralen in zich op en zorgen dat de voertuigen in een mooie schaduw staan.

hagel in hagelnet

Poorten

Het Turtle systeem is eenvoudig in gebruik. Het hagelnet wordt in een paar seconde met de hand op de juiste doorrijhoogte gebracht.

Liever heel de overkapping binnen enkele seconde openen? Dan kunnen we altijd een poort maken zodat het nog eenvoudiger gaat, of we monteren tussen de tunnels ook hagelnet (driveway).

Alles is mogelijk!

Tot slot

Auto-overkappingen hebben een aantal addertjes onder het gras. Alleen ik ben er van overtuigt dat wij een overkapping hebben ontworpen die voldoet aan de ROI waar de automotive naar opzoek is. Verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op!