Hagelnetten beschermen auto`s tegen hagel?


In Nederland hebben wij een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in: relatief koele zomers en zachte winters met natuurlijk het hele jaar door neerslag. De laatste jaren komt extremer weer steeds vaker voor. Stormen, zware neerslag, hagel nemen de laatste jaren toe. Extreem weer waar al langer mee wordt gedeald in Oostenrijk, Italie, Duitsland en andere landen. Dealerholdings, autoverhuurbedrijven en/of leasemaatschappijen in Nederland zijn op zoek naar oplossingen tegen hagelschade voor hun wagenparken. In de eerder genoemde landen worden hagelnetten ingezet om hagelschade bij auto`s preventief te voorkomen.

Wat zijn hagelnetten?

Er zijn veel verschillende soorten hagelnetten. Niet elk hagelnet beschermt even goed tegen hagel. Het innovatieve hagelnettype WIESEL met een maaswijdte van 2,8mm x 8,7mm heeft de optimale bescherming tegen kleine en grote hagelstenen. Het WIESEL hagelnet wordt veel gebruikt in de fruitteelt om appels en peren te beschermen tegen hagelstenen. Het WIESEL hagelnet beschermt ook autos optimaal tegen hagel. Hagelschade preventief voorkomen bij autos kan daarom het beste met WIESEL hagelnetten.

Hoe worden hagelnetten gebruikt op wagenparken?

Er zijn verschillende auto-overkappingen met hagelnet voor de automotive-industrie. Bij een auto-overkapping zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. De overkapping moet niet veel ruimte in beslag nemen, de auto`s moeten altijd toegankelijk zijn en de constructie moet niet in de weg staan voor de dagelijkse bewegingen. Voorbeelden van auto-overkappingen met hagelnetten zijn de Powerlastic auto-overkapping en de Turtle auto-overkapping.

Rick Mudde van CarProtection Holland over hagelnetten op wagenparken.

Wat kost een auto-overkapping met hagelnet?

De prijs voor een auto-overkapping is natuurlijk afhankelijk van welk type systeem er gekozen wordt. Ook het aantal voertuigen wat “overkapt” wordt speelt een rol. Per situatie is een auto-overkapping maatwerk. Het beste is om daarom een juiste voorbereiding te treffen en uw fleet GPS te laten inmeten en daarna 2D en 3D te laten ontwerpen. Dan heeft u geen verassingen voor- en achteraf! De prijs voor een auto-overkapping met hagelnet per standplaats voor 100 voertuigen ligt tussen de €900,- en €1.200,-.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!