Klantreportage Van Den Heuvel Automotive


Roosendaal – In deze nieuwe klantrapportage kijken wij samen met Jan Van Den Heuvel naar de auto-overkapping met hagelnetten bij Van Den Heuvel Automotive. Van Den Heuvel Automotive heeft in 2023 geïnvesteerd in hagelnetten, maar waarom? In dit artikel wordt het duidelijk! Geen zin om te lezen? Scroll dan naar beneden voor de video.

Wat doet Van Den Heuvel Automotive uit Roosendaal?

Het logo mag duidelijk zijn. Van Den Heuvel Automotive verkoopt nieuwe bedrijfswagen en ook wel wat personenwagens. Wij hebben meestal rond de 400 nieuwe auto’s op voorraad staan. Met het op- en overslag gebeuren soms wat meer. Wij hebben een drukke werkplaats en verkopen heel veel nieuwe auto’s en willen die auto’s dan ook echt als nieuw afleveren zonder hagelslag. Dat is eigenlijk in het kort Van Den Heuvel Automotive.

U heeft een garageverzekering, maar toch kiest u voor een auto-overkapping met hagelnetten?

Wij hebben een paar jaar geleden een enorme hagelbui hier gehad. Uiteindelijk 300/400 auto`s met zware hagelschade. Natuurlijk waren wij daar voor verzekerd, alleen het gaat goed zolang het goed gaat. Dus totdat je hagelschade hebt en dan kom je erachter dat je een enorm eigen risico hebt, heel veel overlast, auto`s niet kunnen uitleveren, discussies met klanten. Dat is het laatste wat wij willen, want wij staan voor Van Den Heuvel Automotive voor kwaliteit en de afspraken die we maken willen wij graag nakomen. En dan wordt je daarmee geconfronteerd, dat was uiteindelijk heel vervelend. 

Uiteindelijk zijn wij alternatieven gaan zoeken en onze tussenpersoon adviseerde mij om voor hagelnetten te gaan. En zo ben ik terecht gekomen bij CarProtection Holland.

Auto-overkapping beschermt tegen hagel bij Van Den Heuvel Automotive

Werken hagelnetten voor de automotive risico verlagend?

Risico verlagend in eerste instantie omdat de premie enorm omhoog zou gaan. Daar ben je als ondernemer niet blij mee. Dat past niet in je hoofd. Alles wat duurder wordt kan in mijn beleving niet. Je heb eigenlijk weinig keus. Uiteindelijk toch een lagere premie en een eigen risico wat naar beneden gaat. Dus een wel overwogen keuze waar ik blij mee ben.

Jan van den Heuvel over auto-overkapping met hagelnetten bij Van Den Heuvel Automotive in Roosendaal.

Wanneer zijn hagelnetten rendabel voor wagenparken?

Dat is altijd moeilijk te zeggen. Als je geen hagel krijgt, denk je van had ik het maar achterwege geladen. Alleen dat is iets wat niemand kan voorspellen. Zodra je wel een enorme hagelbui krijgt, denk je van had ik die andere hectare ook maar overkapt. Dus is het rendabel? Ik denk als je voor het feit hebt gestaan dat je hagelschade hebt gehad met veel overlast, veel schade en een enorme premieverhoging heb je eigenlijk weinig andere keus.

Ook past het binnen onze bedrijfsfilosofie. Wij doen veel nieuwe en gebruikte auto`s, wij willen de auto`s afleveren conform afspraken, dan zijn hagelnetten rendabel voor wagenparken.

Hagelnetten beschermen bestelbussen tegen hagel

Wat zijn de nadelen van hagelnetten boven wagenparken?

Optisch vindt ik de hagelnetten eigenlijk wel meevallen. In eerste instantie vond ik het gewoon lelijk. Ik dacht waarom nou weer, maar dat komt omdat het niet in je hoofd past. Het kost geld, je moet dit, je moet dat en moeten is altijd heel vervelend. Uiteindelijk vindt ik het enorm meevallen. De auto-overkapping is zeer strak geconstrueerd. De palen en de flexibiliteit op het terrein is wel een klein beetje een nadeel. Echter hoe CarProtection Holland het heeft gesitueerd is het naar volle tevredenheid.

Worden hagelnetten standaard voor wagenparken?

Dat is afhankelijk van de verzekeraar waar je bent aangesloten. En ook of je veel of weinig hageloverlast in de regio hebt. Daar waar de kans groter is zal ik het altijd adviseren om wel hagelnetten te nemen. Wat ik ook ervaar is dat de auto`s ook zeker niet vuiler worden onder de hagelnetten. Ik sta er niet negatief tegenover. Alleen ik hou wel meer van een warm klimaat dan een klimaat met hagel, alleen we wonen nog steeds in Nederland.

Wat vind u van de werkwijze van CarProtection Holland?

Ik kan alleen maar lof uitspreken over de manier van werken en dat zeg ik niet omdat nu het interview wordt afgenomen. Zoals jullie dat voor ons hebben geregeld: zeer keurig, correcte mensen, afspraken nagekomen en de juiste uitleg. Alles is conform afspraken gedaan dus mijn complimenten.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!