hagelnetten in de fruitteelt

Hagelnetten voor de fruitteelt! En Automotive?


In Nederland kennen wij hagelnetten vooral in de fruitteelt. Ongeveer 25 jaar geleden is het eerste systeem in Nederland gebouwd.

Destijds begreep niemand waarom. Als fruitteler verhagel je 1 keer in de 50 jaar. Dat is fruit telen. Als je verhageld dekt de verzekering de schade! 25 jaar later zien we steeds vaker een beschermde boomgaard. (Er zijn zelfs supermarktketens die hagelnetten verplichten voor hun telers).

Terwijl in Nederland hagelnetten steeds vaker als noodzakelijk kwaad worden gezien in de fruitteelt, zijn landen als Oostenrijk, Duitsland en Italië al een stap verder. De boomgaarden, maar ook wagenparken, worden daar in een hoog tempo overkapt.

Overkapte wagenparken in Nederland

De eerste wagenparken zijn in Nederland en België geplaatst. Hierdoor is het net als in de fruitteelt niet meer de vraag of wagenparken overdekt worden. De echte vraag is: hoe hoog is het tempo?

Dit tempo wordt beïnvloed door deze 2 factoren:

  1. Verzekeraar
  2. Klimaat

Verzekeraars kloppen massaal bij fruitoverkapping leveranciers aan. Verzekeraars houden schade, maar vooral preventiemogelijkheden goed in de gaten. En zullen er alles aan doen om zo min mogelijk schadevergoeding uit te hoeven keren. Het is afwachten totdat hagelnetten worden gezien als brandblussers. Heb je ze niet? Dan krijg je minder/geen schadevergoeding.

In jaren met weinig hagel worden hagelnet systemen nauwelijks geplaatst. Maar als het klimaat doorzet met de snelheid die het KNMI aangeeft, zijn alle wagenparken binnen 10 jaar overdekt.

Eén van de eerste, overkapte wagenparken in Nederland!

Wat is het verschil?

Hagelnetten voor de fruitteelt en voor de automotive lijken hetzelfde. Maar dat zijn ze niet! Wat is het verschil? Dat is ons geheim.

Naast de netten, zit het grootste verschil in de constructie. Een fruitoverkapping gebruiken voor auto’s? Dat is niet praktisch en niet sterk genoeg. Een fruitoverkapping kan vaak de hagel lossen in de goot. Gebruik je hetzelfde principe voor auto’s, dan benut je de ruimte wel erg matig.

Hagelschade bij voertuigen?

Hagelschade kent de branche al jaren. De oplossing ook: uitdeuken. Alleen hoelang houden we dat vol?

De fruitteelt wereldwijd is na ongeveer 50 jaar hagelnetten nog niet helemaal overdekt. Voor de fruitteelt en automotive geldt dezelfde vraag: in hoeverre is hagelschade acceptabel?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *